Tego typu sałatka to zdrowa, oryginalna i pyszna przekąska na wiosnę i lato. Można zabrać ją do pracy jako lunch, można również zaproponować ją swoim gościom, którzy lubią odkrywać nowe smaki.
Składniki:
3 rodzaje sałaty, w tym również rukola;
100 gram sera camembert;
granat;
50 gram orzechów włoskich;
czerwona cebula;
szpinak;
50 mililitrów soku pomarańczowego;
2 ząbki czosnku;
łyżka miodu;
łyżka octu balsamicznego;
łyżka oliwy z oliwek;
łyżka EstroVity;
sól do smaku.
Przygotowanie:
Szykowanie sałatki rozpocznij od przepłukania szpinaku oraz sałat, osuszenia ich i przełożenia do odpowiedniej miski. Ser camembert podziel na drobne elementy, dodaj do sałaty. Orzechy po rozłupaniu także podziel na drobniejsze kawałki i dodaj. Cebulę pokrój w piórka. Owoc granatu należy obrać i drobne kuleczki także wrzucić do sałatki.
Dressing przygotuj z rozgniecionego czosnku. Dodaj do niego sok z pomarańczy oraz resztę płynnych składników. Pomieszaj je starannie i dopraw do smaku. Tak przygotowaną mieszankę połącz do uzyskania jednolitej emulsji. Użyj jej do polania przygotowanej sałatki, ale dopiero przed samym podaniem. Dodatek EstroVity wzbogaci posiłek o idealną proporcję kwasów omega 3,6 i 9 oraz witaminę E.