Tego typu sałatka to zdrowa, oryginalna i pyszna przekąska na wiosnę i lato. Można zabrać ją do pracy jako lunch, można również zaproponować ją swoim gościom, którzy lubią odkrywać nowe smaki.

 

Składniki:

 

3 rodzaje sałaty, w tym również rukola;

100 gram sera camembert;

granat;

50 gram orzechów włoskich;

czerwona cebula;

szpinak;

50 mililitrów soku pomarańczowego;

2 ząbki czosnku;

łyżka miodu;

łyżka octu balsamicznego;

łyżka oliwy z oliwek;

łyżka EstroVity;

sól do smaku.

 

Przygotowanie:

 

Szykowanie sałatki rozpocznij od przepłukania szpinaku oraz sałat, osuszenia ich i przełożenia do odpowiedniej miski. Ser camembert podziel na drobne elementy, dodaj do sałaty. Orzechy po rozłupaniu także podziel na drobniejsze kawałki i dodaj. Cebulę pokrój w piórka. Owoc granatu należy obrać i drobne kuleczki także wrzucić do sałatki.

Dressing przygotuj z rozgniecionego czosnku. Dodaj do niego sok z pomarańczy oraz resztę płynnych składników. Pomieszaj je starannie i dopraw do smaku. Tak przygotowaną mieszankę połącz do uzyskania jednolitej emulsji. Użyj jej do polania przygotowanej sałatki, ale dopiero przed samym podaniem. Dodatek EstroVity wzbogaci posiłek o idealną proporcję kwasów omega 3,6 i 9 oraz witaminę E.