Martwisz się o swoją odporność jesienią? Nadszedł czas, by się wzmocnić. Sprawdź, po jakie produkty warto sięgać w okresie przeziębień i gorszej pogody.
Czosnek
Czosnek uznawany jest za naturalny antybiotyk. Działa on przeciwbakteryjnie, obniża ciśnienie krwi i cholesterol. To wszystko za sprawą zawartości siarki.
EstroVita
Suplement diety EstroVita to najlepsze rozwiązanie dla osób, które poszukują preparatu dla całej rodziny. Zawiera kwasy Omega, które są kluczem do poprawy odporności oraz jest wzbogacona o naturalne witaminy. Ponieważ jest w pełni roślinna, mogą ja przyjmować także wegetarianie.
Imbir
Imbir jest rozgrzewający, przeciwzapalny i antybakteryjny.
Cytrusy
Cytrusy nie są może najwyższym źródłem witaminy C, ale w okresie jesienno-zimowym – najlepiej dostępnym. Wzmacniają one odporność.
Miód
W miodzie znaleźć można inhibiny, które hamują rozwój bakterii. W jego składzie znajduje się witamina A, B oraz C.
Papryczka chilli
Papryczka chilli to idealny, naturalny sposób na rozgrzanie swojego organizmu. Kapsaicyna zwiększa produkcję przeciwciał.
Zielona herbata
Zielona herbata w swoim składzie ma polifenole i flawonoidy, czyli naturalne przeciwutleniacze, neutralizujące wolne rodniki.
Kiszonki
Kiszonki zawierają kwas mlekowy, naturalny probiotyk. Wiele odporności organizmu pochodzi właśnie z układu trawiennego.
Czarny bez
Czarny bez ma właściwości napotne, przeciwgorączkowe i wykrztuśne.
Migdały
Migdały to źródło witamin wzmacniających układ odpornościowy: E i B2.