Martwisz się o swoją odporność jesienią? Nadszedł czas, by się wzmocnić. Sprawdź, po jakie produkty warto sięgać w okresie przeziębień i gorszej pogody.

Czosnek

Czosnek uznawany jest za naturalny antybiotyk. Działa on przeciwbakteryjnie, obniża ciśnienie krwi i cholesterol. To wszystko za sprawą zawartości siarki.

 

EstroVita

 

Suplement diety EstroVita to najlepsze rozwiązanie dla osób, które poszukują preparatu dla całej rodziny. Zawiera kwasy Omega, które są kluczem do poprawy odporności oraz jest wzbogacona o naturalne witaminy. Ponieważ jest w pełni roślinna, mogą ja przyjmować także wegetarianie.

 

Imbir

Imbir jest rozgrzewający, przeciwzapalny i antybakteryjny.

 

Cytrusy

Cytrusy nie są może najwyższym źródłem witaminy C, ale w okresie jesienno-zimowym – najlepiej dostępnym. Wzmacniają one odporność.

 

Miód

W miodzie znaleźć można inhibiny, które hamują rozwój bakterii. W jego składzie znajduje się witamina A, B oraz C.

 

Papryczka chilli

Papryczka chilli to idealny, naturalny sposób na rozgrzanie swojego organizmu. Kapsaicyna zwiększa produkcję przeciwciał.

 

Zielona herbata

Zielona herbata w swoim składzie ma polifenole i flawonoidy, czyli naturalne przeciwutleniacze, neutralizujące wolne rodniki.

 

Kiszonki

Kiszonki zawierają kwas mlekowy, naturalny probiotyk. Wiele odporności organizmu pochodzi właśnie z układu trawiennego.

 

Czarny bez

Czarny bez ma właściwości napotne, przeciwgorączkowe i wykrztuśne.

 

Migdały

Migdały to źródło witamin wzmacniających układ odpornościowy: E i B2.